Blog

Het maken van een low-budget film is helemaal niet zo moeilijk meer, maar wat zijn de exacte kosten precies?

Een film maken is best lastig, terwiijl eigenlijke film wordt gefilmd, het zal zijn alsof hij voor de tweede keer wordt gefilmd, met alle bugs uitgewerkt. Hierdoor gaat de eigenlijke filmopname sneller, waardoor hij onder het budget blijft. Uw investering zal op het talent, het vermogen en de vastberadenheid van deze sleutelfiguur worden afgerekend. Je moet deze persoon controleren om te zien of hij of zij credits heeft met de Independent Movie Data Base. (IMDB). Het is ook verstandig om te kijken naar een aantal van hun eerdere werk, en om eventuele successen op filmfestivals te bekijken.

Hoe veel gaat een low budget film ongeveer kosten?

Hoeveel zou een low budget film kunnen kosten? Een typische film kan 200 tot 300 duizend dollar kosten. Maar een filmmaker kan eigenlijk twee budgetten hebben. De filmmaker kan bijvoorbeeld met een budget van 300 duizend dollar willen werken, maar een ander budget hebben van ongeveer de helft van dat of minder.

  • De film kan nog steeds worden gemaakt voor het lagere bedrag, waarbij de cast en de crew minder vooruit worden betaald, met de belofte van een groter bedrag als de film wordt verkocht.
  • Met het hogere budget zullen de onbekende cast en crew tevreden zijn om volledig betaald te worden voor hun werk, met niets meer aan hen te danken. Met het lagere budget verdienen ze in ieder geval hun levensonderhoud, met de hoop op aanzienlijk meer later. Als investeerder is er voor u met het lagere budget minder risico, maar uw winstpotentieel zal minder zijn dan met het hogere budget.

Wat voor filmproject kiezen als je geld wil verdienen

Tot slot is het belangrijk om een filmproject te kiezen dat niet in de eerste plaats gericht is op distributie in de bioscoop. Er is genoeg geld te verdienen met de verkoop op TV, en een goede verhaalfilm zal vele jaren lang herhaaldelijk op TV te zien zijn. Er is tegenwoordig ook een enorm potentieel voor het streamen van video’s, op desktopcomputers of tv-schermen, of zelfs mobiele apparaten. Als u uw onderzoek doet met al het bovenstaande in gedachten, kunt u geld verdienen door te investeren in een film. Zorg ervoor dat je vraagt om het script te lezen nadat je wat hebt gecommuniceerd met de filmmaker.

Het is mogelijk om een film te maken voor een behoorlijk laag tarief

Ik heb een VERY LOW budget filmproject en ik ben op zoek naar één of meerdere investeerders. Mijn website is misschien wel de meest complete filmproject website ooit gemaakt. Alle details zijn er, inclusief verschillende video’s om te bekijken. De website is zeer educatief, en ook onderhoudend. Kijk maar eens, ik ben erg makkelijk in de omgang en ook nog eens getalenteerd!

RSS
Follow by Email