Blog

Is het mogelijk om makkelijk geld te verdienen met het maken van een film of is dit lastiger dan het lijkt?

Kun je geld verdienen door te investeren in films? Is investeren in films riskant? Wat zijn de risico’s, en waar moet men op letten bij het investeren in een film? Deze vragen en meer worden in dit artikel beantwoord.

Makkelijk geld verdienen met het ontwikkelen van een film?

Ja, je kunt geld verdienen door te investeren in een film. En hier is een verrassend feit: het is makkelijker om geld te verdienen met een low budget film, dan met een grote budgetfilm. Natuurlijk halen de grote blockbusterfilms de krantenkoppen, en verdienen ze soms veel geld.

Maar omdat hun productiekosten zo hoog zijn, procentueel gezien, is de winst die ze kunnen maken niet in de buurt van wat een low budget film kan maken, procentueel gezien. Een grote budgetfilm kan twee of drie keer hun productiekosten maken. Maar een lowbudgetfilm kan duizend keer de productiekosten maken.

Er zijn genoeg low-budget films gemaakt op deze wereld

Je kunt low budget films vinden om in te investeren door op het net te zoeken naar “hoe te investeren in een film” of “hoe te investeren in een low budget film”. Bij het zoeken naar een low budget film om in te investeren, is het het beste om er niet eens aan te denken dat er grote sterren bij betrokken zijn, of dure actiescènes.

  • Low budget films verdienen geld als er een meeslepend en intrigerend verhaal is waarmee de kijker zich kan identificeren. Als een film een kijker kan laten lachen, en huilen, en als er spanning is, en gevaar, met een gelukkig einde, heeft het een goede kans om winst te maken. Het moet er natuurlijk professioneel uitzien, met goed acteerwerk, en er zijn getalenteerde filmmakers en vele zeer getalenteerde onbekende acteurs die er goedkoop aan zullen werken om dit te bereiken.

Is investeren in het ontwikkelen van een film een goed idee?

Bij het onderzoek naar een mogelijk filmproject om in te investeren zijn er bepaalde dingen te zoeken. Meestal is de belangrijkste persoon de schrijver/regisseur, en deze persoon moet een goede staat van dienst hebben. Deze persoon heeft misschien nog geen grote bekendheid verworven, maar hij of zij zou met succes een aantal korte films moeten hebben geproduceerd, en een aantal prijzen of andere erkenning moeten hebben gewonnen.

  • Als hij of zij al een of twee speelfilms heeft geproduceerd met weinig of geen succes, dan is hij of zij misschien niet zo’n goede gok als een korte filmproducent die talent heeft en die veel beloftes heeft gedaan met korte films. Het is een oordeelsvorming, en iets om naar te zoeken is een filmmaker die al hart en ziel in hun project heeft gestoken, en die er ook geld in zal investeren.
RSS
Follow by Email