verzekeraars in nederland

Tips om te besparen op autoverzekeringen

Stel je voor dat je minder hoeft te betalen voor autoverzekeringen alleen omdat je een goede bestuurder bent. Het wordt op gebruik gebaseerde verzekering genoemd: rij veilig en houd u aan bepaalde kilometerlimieten en u kunt een bundel besparen op premies. Maar het betekent ook dat uw verzekeringsmaatschappij bijhoudt hoe u rijdt, en dat kan u tegen de muur op rijden.

Internationale verzekeringsmaatschappijen

Grote verzekeringsmaatschappijen zoals State Farm, Nationwide, Allstate en Liberty Mutual bieden het programma aan.

Met behulp van een smartphone-app en een tag of dongle monitoren ze versnelling, remmen, bochten nemen, snelheid en telefoongebruik en geven ze een score.

Als uw score aangeeft dat u met een laag risico rijdt, kunnen uw premies aanzienlijk worden verlaagd, in sommige gevallen tot 50 procent.

Om korting te krijgen, moet je ook kijken hoe ver je rijdt. State Farm beschouwt bijvoorbeeld 7.500 mijl per jaar of minder als een lage kilometerstand.

Maar als uw rijstijl risicovol gedrag suggereert, kunnen sommige verzekeraars u nog meer in rekening brengen. En hoewel sommige bedrijven zeggen dat ze uw informatie niet delen, kan privacy voor sommige mensen een zorg zijn. Als u een ongeluk heeft, kunnen uw gegevens bijvoorbeeld worden gebruikt door de politie. De goedkoopste autoverzekering afsluiten kunt u klaarspelen door meerdere verzekeringen te vergelijken door een vergelijkingssite te bezoeken.

Zorg ervoor dat u profiteert van alle beschikbare kortingen om uw autoverzekeringskosten laag te houden. Vraag naar kortingen voor de ingebouwde veiligheids- en beveiligingsfuncties, studentenkortingen en kortingen voor het handhaven van een goede kredietscore. Zo kunt u ook uw zakelijke auto verzekeren.

RSS
Follow by Email