Betaalpas

Tips om uw kind naar zijn eerste betaalpas te begeleiden

Dus als u een ouder bent die wat financiële wijsheid aan uw kinderen wil geven, moet u hen leren hoe ze een bankpas kunnen gebruiken voor geldopnames en aankopen.

Hier zijn 3 “leerzame momenten” met debetkaarten die uw kind kunnen helpen voorbereiden op financiële volwassenheid.

Leerbaar moment # 1: accountminima en kosten

Omdat een goede debitcard is gekoppeld aan een betaalrekening, is dit een goede gelegenheid om uw kind kennis te laten maken met de manier waarop banken werken. Bij veel banken kan iemand van 13 of 14 jaar een bankrekening openen, hoewel een ouder meestal ook zijn of haar naam op de rekening moet zetten.

Om een ​​account aan te maken, moet uw kind voldoende geld bedenken om de eerste minimale storting te dekken. De bank kan onderhoudskosten in rekening brengen als het saldo onder een bepaald bedrag daalt. Kinderen moeten ook op de hoogte zijn van eventuele extra kosten voor hun bankkosten om geldautomaten te gebruiken die zijn aangesloten bij andere financiële instellingen.

Leerbaar moment # 2: hun geld beheren

Dring er bij uw kind op aan om de gewoonte te krijgen om zijn of bankafschrift elke maand online of op papier te controleren en stel voor dat hij of zij zich aanmeldt voor waarschuwingen (per e-mail of sms) wanneer het saldo van de rekening onder een bepaald bedrag daalt. Bekijk een van de vele apps die helpen bij het bijhouden van rekeningsaldi, het beheren van uitgaven en budgettering.

Leerbaar moment 3: ontdek andere kaartfuncties

Debetkaarten bieden vaak bescherming die het waard is om ervoor te zorgen dat uw kind hiervan op de hoogte is, voor het geval dat. Sommigen bieden “nul-aansprakelijkheid” in het geval van ongeautoriseerde aankopen, en velen gebruiken nu chiptechnologie om de kans op fraude in de eerste plaats te verminderen. Uw kind kan zich mogelijk ook aanmelden voor ID-diefstalmeldingen.

De debetkaarten van vandaag hebben vaak functies die ooit alleen met creditcards werden geassocieerd, zoals verlengde garantie of prijsbescherming. Uitgebreide garantiebescherming verdubbelt meestal elke originele garantie (van de fabrikant of de winkel) van één jaar of minder. Prijsbescherming houdt in dat als u een lagere prijs voor een artikel binnen een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 60 dagen) vindt, u het verschil kunt krijgen tussen de prijs die u hebt betaald en de lagere geadverteerde prijs. Een debitkaart en zakelijke creditcard online aanvragen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

RSS
Follow by Email