Vergelijker

Welke websites kun je het beste gebruiken als je producten goed met elkaar wil vergelijken tegenwoordig? Het kan nogal lastig zijn op dit moment!

Vaak zijn de belangrijkste kenmerken van een basisproduct en de top-of-the-line versie van dezelfde fabrikant hetzelfde, en “add-ons” zijn verantwoordelijk voor het prijsverschil. Zo kan het zijn dat u extra moet betalen voor een broodrooster met een klok en fancy chime, zelfs als het brood net als bij een minder duur model in toast verandert. Fabrikantensites hebben vaak de meeste informatie over producteigenschappen. Wil je daar meer over weten? Vergelijk dan op zijn minst alle aanbieders op verschillende websites.

Gebruik zoekmachines als je producten wil vergelijken

Als je denkt dat je een goede deal hebt gevonden, maar je bent niet bekend met het product of het bedrijf dat het verkoopt, graaf dan wat dieper. Typ de bedrijfs- of productnaam in uw favoriete zoekmachine met termen als “beoordeling”, “klacht” of “oplichting”. Als u slechte recensies vindt, zult u moeten beslissen of het aanbod het risico waard is. Immers, het is alleen een goede deal als je daadwerkelijk een product krijgt dat werkt.

Controleer Vergelijking Winkelsites

Deze sites verbinden u met veel retailers die hetzelfde product verkopen, soms tegen aanzienlijk verschillende prijzen. Vergelijk uw totale aankoopprijs, inclusief verzendkosten en belastingen, in plaats van alleen de verkoopprijs. Verschillende sites hebben ook een verschillend retourbeleid. Controleer het beleid en ontdek of u extra verzend- of herbevoorradingskosten moet betalen voor retourzendingen.

  • Op sommige sites kun je je aanmelden om waarschuwingen te krijgen als de prijzen veranderen.

Overweeg coupons op vergelijkingswebsites

Sommige bedrijven bieden kortingen aan online shoppers via e-mail; andere sites verzamelen en vermelden codes voor gratis verzending en andere kortingen. Houd er rekening mee dat een couponprijs niet altijd de beste deal is.

  • Om te zoeken naar kortingen, voert u de website of bedrijfsnaam in en “korting”, “coupon” of “gratis verzending” in een zoekmachine. Blijf uit de buurt van sites die u software laten downloaden of voer financiële informatie in om toegang te krijgen tot de codes.

Lees beoordelingen en wees sceptisch

Denk bij het overwegen van een recensie aan de bron van de informatie: is het van een onpartijdige deskundige organisatie, één consument, veel individuele consumenten, een columnist?

  • U kunt een goed beeld krijgen van de prestaties van een product door het lezen van gebruikersbeoordelingen op retail- of winkelvergelijkingssites. Maar ze vertegenwoordigen misschien niet de ervaring van alle kopers: De FTC heeft bedrijven aangeklaagd die “nep” positieve recensies plaatsten. Sommige negatieve beoordelingen kunnen afkomstig zijn van concurrenten.
  • U kunt ook zoeken naar websites die gespecialiseerd zijn in het beoordelen van producten. Deze sites verkopen geen producten, maar bieden deskundige beoordelingen en vergelijkingen aan.
RSS
Follow by Email