aandelen risico

Zelfs Tesla kan een centaandeel zijn met fractionele aandelen

Het kopen van aandelen van grote namen is goedkoper dan u misschien denkt.

 

Investeren in aandelen kan een fantastische manier zijn om rijkdom op te bouwen, maar het kan ook duur zijn. Sommige aandelen kosten honderden of zelfs duizenden dollars per aandeel, wat buiten de budgetten van veel beleggers valt.

 

 

Tesla (NASDAQ: TSLA) wordt bijvoorbeeld op het moment van schrijven voor bijna $ 700 per aandeel verhandeld. Om een ​​goed gespreide portefeuille op te bouwen, moet u in ten minste 10 tot 15 verschillende aandelen beleggen. Als u honderden dollars per aandeel betaalt, kunt u gemakkelijk duizenden dollars uitgeven als u net bent begonnen op de aandelenmarkt.

 

Als u met een beperkt budget probeert te investeren, kan het verleidelijk zijn om voor stuiveraandelen te kiezen. Penny-aandelen zijn zeer goedkope investeringen, die vaak worden verhandeld voor $ 1 of minder per aandeel. Deze aandelen kunnen echter ongelooflijk riskant zijn, en er is een veel beter alternatief.

 

Waarom stuivervoorraden vermijden

Penny-aandelen zijn aantrekkelijk vanwege hun lage prijs. Als u het zich niet kunt veroorloven om duizenden dollars te investeren in het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille, lijkt het misschien alsof stuiveraandelen uw beste optie zijn. Koers tesla aandelen bekijken online.

 

Hoewel ze goedkoper zijn dan traditionele aandelen, brengen ze veel meer risico met zich mee.

 

Penny-aandelen worden normaal gesproken uitgegeven door kleine bedrijven die geen lange geschiedenis hebben (of hun financiële informatie is niet toegankelijk voor het publiek). Dat maakt het moeilijk om deze aandelen te onderzoeken om te bepalen of het solide investeringen zijn.

 

Bovendien zijn de koersen van penny-aandelen onderhevig aan extreme prijsschommelingen. Dat risico wordt nog vergroot door het feit dat deze aandelen vaak moeilijker te verkopen zijn.

 

Stel dat u bijvoorbeeld 100 aandelen van een penny stock koopt voor $ 1 per aandeel. Laten we nu zeggen dat de aandelenkoers morgen daalt tot $ 0,90 per aandeel. Je begint je zorgen te maken en wilt verkopen. Maar niemand koopt op dit moment, dus je zit vast aan je voorraad. Tegen de tijd dat je kunt verkopen, is de prijs gedaald tot $ 0,50 per aandeel en heb je je aandelen verkocht voor de helft van wat je ervoor hebt betaald. Koers ing aandelen zijn verkocht.

 

Het is mogelijk om veel geld te verdienen met stuiveraandelen, maar de risico’s wegen vaak zwaarder dan de beloningen. Om die reden kunnen penny-aandelen het beste worden overgelaten aan beleggers met diepe zakken en een extreem hoge risicotolerantie. Voor alle anderen is er een betere investering: fractionele aandelen.

 

Waarom investeren in fractionele aandelen

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent beleggen in fractionele aandelen dat u slechts een fractie van een individueel aandeel in aandelen koopt. Volledige aandelen kunnen voor honderden of duizenden dollars worden verhandeld. Maar door fractionele aandelen te kopen, kunt u diezelfde aandelen voor een fractie van de prijs kopen.

 

Stel dat u in Tesla wilt investeren, maar de aandelenkoers van bijna $ 700 per aandeel niet kunt betalen. Als u in een fractie van de aandelen investeert, kunt u Tesla voor slechts $ 1 kopen.

 

Fractionele aandelen zijn een fantastische manier om in individuele aandelen te beleggen zonder de bank te verslaan. In tegenstelling tot penny-aandelen, belegt u nog steeds in aandelen van grote namen – alleen tegen een lagere prijs. Dat beperkt uw risico omdat grotere, meer gevestigde bedrijven over het algemeen minder volatiel zijn dan kleine bedrijven.

 

Het is ook veel goedkoper om een ​​gediversifieerde portefeuille op te bouwen. In plaats van duizenden dollars te besteden aan het kopen van een tiental volledige aandelen, kunt u uw portefeuille voor $ 100 of minder samenstellen.

 

Houd er ten slotte rekening mee dat het nog steeds cruciaal is om uw onderzoek te doen voordat u investeert. Alleen omdat u een aandeel voor een paar dollar kunt kopen, wil nog niet zeggen dat het een goede investering is, en dat u onderweg in de problemen kunt komen.

 

Als u bijvoorbeeld een fractioneel aandeel van aandelen koopt voor $ 1 en het op korte termijn goed presteert, kunt u in de verleiding komen om nog eens $ 100, dan $ 500 en dan $ 1.000 te investeren. Maar als dat bedrijf zwakke fundamentals heeft, is het onwaarschijnlijk dat het op de lange termijn zal slagen en kun je veel geld verliezen. Als u vanaf het begin uw onderzoek doet, kunt u in de loop van de tijd geld besparen.

 

Investeren kan duur zijn, maar het hoeft de bank niet kapot te maken. Fractionele aandelen zijn een slimme manier om solide bedrijven tegen lage prijzen te kopen, waardoor het gemakkelijker wordt om te investeren, zelfs als u een krap budget heeft.

 

Moet u nu $ 1.000 in Tesla, Inc. investeren?

Voordat u Tesla, Inc. overweegt, wilt u dit horen.

 

Investeerderslegendes en Motley Fool mede-oprichters David en Tom Gardner hebben zojuist onthuld wat volgens hen de 10 beste aandelen zijn die beleggers nu kunnen kopen … en Tesla, Inc. was daar niet een van.

 

De online beleggingsdienst die ze al bijna twee decennia runnen, Motley Fool Stock Advisor, heeft de aandelenmarkt met meer dan 4x verslagen. * En op dit moment denken ze dat er 10 aandelen zijn die je beter kunt kopen.

 

 

 

 

 

RSS
Follow by Email